Blog time! 

Om een nog beter beeld te geven van hoe een complete bruiloft er bij mij, Anders fotografie uitziet, zal ik met regelmaat een blog delen. Hierin neem ik jullie een dag mee in mijn werk.

De trouwdag van Anke en Anton. 

Via de mail kreeg ik een ontzettend leuk bericht dat Anton en Anke mij heel graag als fotograaf wilde voor op hun huwelijksdag. Dan maakt mijn hart altijd een sprongetje. Samen met haar aanstaande man zochten ze een fotograaf en ze waren gelijk enthousiast bij het zien van de foto’s op mijn website. Nou, dan zijn wij wel een goede match denk ik zo! We planden een kennismaking gesprek bij Anton en Anke thuis. Ze wonen tenslotte in Steenbergen, dus een mooie afstand om persoonlijk op bezoek te gaan.

Kennismaking

Op hun prachtige boerderij vertelden zij de ideeën en plannen voor de trouwdag. En wat zo belangrijk is, is dat iedereen zich comfortabel voelt, je kan lachen met elkaar en ik kan helpen met  een stukje planning. De persoonlijke klik vind ik zelf heel belangrijk. Zo stellen mensen zich meer open en komen we nog dichter tot elkaar. En op een bruiloft ben ik ook vaak aardig wat uren aanwezig en dan is het fijn als iedereen zich op zijn gemak voelt. Na het fijne gesprek ging ik met een grote glimlach naar huis, wat een leuk stel!

De bruiloft

De grote dag breekt aan, 9 augustus 2019, Anton en Anke gaan elkaar vandaag het ja-woord geven. Met gezonde spanning sta ik op en kijk ik naar buiten. Wat een weer zeg. Alleen maar regen, veel regen, heel veel regen. Maar dat mag de pret niet drukken. En het voordeel is dat de binnenlocatie op eigen terrein bij hen is, beter kan je het niet hebben. Bij mijn aankomst is er al veel gezelligheid: veel familie is er al en er wordt genoten van een lekkere lunch. Ook voel je wel enige gezonde spanning bij de aanwezigen en zijn er een paar blauwe ogen die mijn vragend aankijken. De kleinzoon, een leuk mannetje om te zien en zoals jullie weten: Kinderen op een bruiloft, ik hou er van! Tussen de buien door hebben we de (groeps) foto’s gemaakt in en om eigen terrein. Hoe fijn is het als je zo een groot terrein met allerlei mogelijkheden hebt? Ideaal! Eenmaal klaar met de foto’s gaan we naar het meeste schattige kerkje ooit. Het Kleine kerkje in Nieuw Vossemeer, prachtig voor een intieme ceremonie. Een ceremonie met mooie momenten: Dochters die geraakt worden door de mooie woorden en de kleinzoon die het mega spannend vindt wat er allemaal staat te gebeuren. Tussen alle momenten door zoek ik naar mooie situaties, vaak is het een fractie van een seconde dat er iets gebeurd. Een knipoog onderling, een hé-hoorde-jij-dat-ook-moment of een ik-houd-even-je-hand-vast moment. Dit zijn voor mij dé momenten. Die kleine dingen geven zoveel diepgang in je reportage en vertellen ieder zijn eigen verhaal. Na het ja-woord komt de kleinste jongeman aangesneld om de trouwringen te geven, een hele verantwoording en maar wat spannend! Na nog enkele mooie woorden van de voorganger, wordt het bruidspaar door iedereen gefeliciteerd. Met een mooie glimlach van trost worden deze hartelijk ontvangen. Een paar hartelijke liefdevolle knuffels om de ceremonie mee af te sluiten. Zodra Anton en Anke als bruidspaar naar buiten komen is daar het heerlijke zonnetje, een mooie afsluiting van de ceremonie.

De gezelligheid gaat verder door de straten van Nieuw Vossemeer, enkele straten verderop staat het restaurant ’t Wagenhuis. De plek waar gezellig even geborreld wordt en waar iedereen heerlijk overdekt buiten kan vertoeven. Na een tijdje is het tijd voor een ander leuk moment: de taart aansnijden! Een prachtige taart wordt vakkundig aangesneden en uitgedeeld. Daarna begint het genieten van het samen zijn. Het buitengedeelte van ’t Wagenhuis is heel sfeervol en aangekleed vol met mooie bloemen. De zonnestralen maken het helemaal af. Ondertussen zoek ik weer naar de meest leuke sfeermomenten om te fotograferen. Uiteraard is de kleinzoon een favoriet onderdeel daar van. Observeren en geduld hebben is een schone taak, maar ik hou er van. Vooral als je dan weet dat je dat éne moment gewoon hebt. Anton en Anke hebben nog lekker verder geborreld en aansluitend van het diner genoten. 

Mijn taak zit er op, onwijs genoten van de momenten en mensen. Aan de slag met alle beelden en ik had direct al een leuk idee hoe ik het albumpje zou afleveren. Daar zal altijd een persoonlijke touch aan meegegeven worden. Bij mij ontvang je ook altijd de foto’s van jullie bruiloft op een mooie usb stick. En ik maak er een klein feestje van als jullie alles ontvangen.

Dankjewel Anton en Anke voor jullie fijne dag en dat ik jullie beelden mag gebruiken voor een mooie impressie voor alle toekomstige bruidsparen! 

 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 05
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 06
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 07
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 02
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 08
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 04
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 03
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 09
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 10
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 11
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 18
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 13
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 12
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 14
 • Bruiloft Anke Anton Bergen op Zoom klein formaat 16E-mailen
Map
Instagram